خانه » آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

آیا مشاوره قبل از ازدواج ضروری است؟

به ازدواج به نوعی تولد دوباره می‌گویند. دو نفر که جدا از هم زندگی می‌کردند و زندگی خود را داشتند و فرهنگ و خانواده و شیوه تربیتی خود را داشتند، از یک جایی به آن‌طرف فرد دیگری را انتخاب می‌کنند و تصمیم می‌گیرند که با هم همراه شوند و با هم قول و قرار می‌گذارند که تا پایان عمر در کنار یکدیگر زندگی کنند و ایام خوشی را در کنار یکدیگر داشته باشند. اما اگر این انتخاب درست انجام نشود، مسیر اشتباه جلو می‌رود و زندگی را به سمت پرتگاه می‌کشاند و یا از هم جدا می‌شوند و یا اگر هم از هم جدا نشوند، زندگی رضایت‌بخشی نخواهند داشت.

متاسفانه در دهه اخیر شاهد این هستیم که زندگی‌هایی که با شور و علاقه زیاد تشکیل می‌شود، متاسفانه در فاصله‌ی کوتاهی به پایان می‌رسد و دو نفر به این نتیجه می‌رسند که دیگر تاب و تحمل همدیگر را ندارند و به زندگی مشترک پایان می‌دهند.

دختر و پسری که با هم آشنا می‌شوند و بعد از مدتی که با هم وقت می‌گذارند به این نتیجه می‌رسند که تمایل دارند با هم زیر یک سقف زندگی کنند و با هم ازدواج می‌کنند چون فکر می‌کنند که در موارد ظاهری که به هم شباهت دارند، در همه‌ی ابعاد زندگی هم به همین صورت است و در بقیه زندگی هم به همین شکل ادامه پیدا می‌کند. اما در واقعیت به این شکل نخواهد بود چون وقتی که در زندگی به مشکل می‌خورند متوجه می‌شوند که اصلاً از این موارد خبر نداشتند و اصلاً ندیده بودند. بنابراین به سادگی می‌توان به این نتیجه رسید که این دو اصلاً از هم شناخت کافی نداشتند و حتی به این نتیجه ممکن است برسند که اصلاً مناسب و وصله هم نیستند.

بنابراین با توضیحات ساده و مختصری که بیان کردیم قصد داریم بیان کنیم که مشاوره قبل از ازدواج ضروری و حتی واجب است. برای اینکه نقش پیشگیری دارد و جلوی مشکل را قبل از اینکه اتفاق بیافتد گرفته می‌شود.

آیا مشاوره ازدواج کارایی دارد؟

این سوال خیلی مهم است که ما ابتدا از این آگاه باشیم که آیا مشاوره ازدواج کارایی دارد یا خیر؟ چرا که اگر پاسخ ما به این سوال منفی باشد کار ما سخت خواهد شد اما اگر مثبت باشد پیشرفت خوبی خواهیم داشت. شاید ساده‌ترین کارایی مشاوره ازدواج، شناختن ضعف‌های رابطه‌ی زناشویی باشد و وقتی که این ضعف‌ها شناخته شد می‌توان برای درمان اقدام کرد و همین‌طور نقاط قوت را تقویت کرد.

مشاوره ازدواج یکی از روش‌های روان‌درمانی است که برای زوجین استفاده می‌شود. وقتی دو نفر می‌خواهند ازدواج کنند برای اینکه بتوانند از هم شناخت بهتری داشته باشند و همدیگر را بهتر بشناسند تا در نهایت بتوانند رابطه‌ی درست و سالمی را با هم داشته باشند و از طرفی از زندگی خود رضایت داشته باشند.

خب شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که در مشاوره ازدواج روی چه محورهایی کار می‌شود که اثربخشی بالایی دارد. در مشاوره قبل از ازدواج روی نقاط قوت و ضعف افراد شناخت بهتری می‌دهد. وقتی که هر فردی نسبت به نقاط قوت و ضعف خود و طرف مقابل شناخت پیدا کرد، در این مرحله نقاط قوت خود را تقویت می‌کند و در مورد نقاط ضعف خودش هم شروع به کار کردن می‌کند تا به سمت تعادل و بعد پیشرفت حرکت کند.

گاهی اوقات هم درمانگر متوجه می‌شود که زوج یا یکی از آن دو نیاز به یادگیری مهارت‌هایی دارد برای اینکه با این مهارت‌ها بتواند زندگی بهتری داشته باشد و آن وقت آموزش این مهارت‌ها نیز در دستور کار قرار می‌گیرد و یا ممکن است در جریان مشاوره ازدواج متوجه شوند که یکی از زوجین دچار اختلال است و نیاز به درمان دارد و آن وقت باید ابتدا فرد تحت درمان قرار بگیرد و بعد ادامه کار مشاوره ازدواج را داشته باشند. پس فکر می‌کنم که برای شما هم مشخص شد که مشاوره ازدواج کارایی بالایی دارد و به بقای خانواده کمک می‌کند و می‌تواند نوید یک زندگی پایدار و موفق را داشته باشد.

 

آیا مشاوره قبل از ازدواج منجر به کاهش میزان طلاق می‌شود؟

واقعیت این است که به نظر ما مشاوره قبل از ازدواج خیلی ضروری است و می‌تواند به عنوان عاملی موثر برای جلوگیری و پیشگیری از طلاق منظور شود. اجازه بدهید راحت‌تر توضیح بدهم. ما اصولاً برای هر کار ریز و درشتی که بخواهیم انجام بدهیم شروع می‌کنیم به تحقیق و بررسی کردن که آیا این کاری که می‌خواهیم انجام دهیم، این خریدی که می‌خواهیم بکنیم و … درست است یا خیر. مثلاً می‌خواهیم ماشین بخریم؛ مدتها وقت می‌گذاریم در اینترنت که خصوصیات و ویژگی‌های ماشین مد نظر را پیدا کنیم و بعد ببینیم که کاربران و کسانی که استفاده کردند چه نظری در این خصوص بیان کردند یا اینکه قیمت این ماشین در بازار به چه صورت است تا خلاصه با اطلاعات کافی تصمیم به خرید ماشین می‌گیریم. یا در مورد خرید خانه یا گوشی موبایل یا هر موضوع ریز و درشت دیگر.

حتی اگر چیزی که می‌خواهیم بخریم یا انجام دهیم فرضاً لباس اگر بتوانیم پرو می‌کنیم و یا با ماشین یک دور می‌زنیم یا ماشین را به یک کارشناس نشان می‌دهیم یا … خب همان‌طور که گفتم برای چه این کار را می‌کنیم؟ برای اینکه آن چیزی که تهیه می‌کنیم برایمان سودمند باشد و کارایی داشته باشد و از داشتن و استفاده کردن آن لذت ببریم و تا مدتها از آن استفاده کنیم و خیلی دلایل دیگر که شما بهتر از من نسبت به آن آگاهی دارید.

حالا تصور کنید که این کارها را انجام ندهید. خب چه اتفاقی می‌افتد؟ شما یک ماشین خرید کرده‌اید و از ایراد و اشکالات آن آگاهی نداشتید و وقتی سوار آن می‌شوید بعد از مدتی متوجه ایرادات آن می‌شوید و بنابراین چند موضوع اتفاق خواهد افتاد. اول اینکه دیگر از آن ماشین لذتی را که انتظار داشته را نخواهد برد و با حس خوبی از آن استفاده نخواهد کرد. دیگر اینکه باید کلی برای آن هزینه کند تا بتواند از آن استفاده کند و… سعی می‌کند در اولین فرصت که برایش مقدور باشد ماشین را بفروشد و حالا یا شرایط این را دارد که بتواند یک انتخاب دیگر داشته باشد یا فعلاً از خرید ماشین دیگر امتناع می‌کند. یا درصد خیلی پایین ماشین را نگه می‌دارد اما همیشه با آن مشکل خواهد داشت و اصلاً درست نمی‌شود و این برای فرد فقط احساس بد خواهد داشت.

نقش مشاوره قبل از ازدواج در کاهش طلاق

حالا برگردیم به مشاوره قبل از ازدواج و اینکه آیا مشاوره قبل از ازدواج منجر به کاهش طلاق خواهد شد؟ فکر می‌کنم با توضیحی که در بالا داده شد متوجه اثربخشی و کارایی آن خواهید شد. ازدواج یکی از مهم‌ترین اتفاقات زندگی یک فرد است که در پیشرفت و سعادتمندی و آرامش فرد نقش مهمی دارد. افراد با انتخاب همسر در حقیقت برای سال‌های بعدی زندگی خود تصمیم‌گیری می‌کنند و اینکه انتخاب می‌کنند که با چه فردی با چه اعتقاد و جهان‌بینی و اخلاق و خصوصیاتی بقیه راه را طی خواهند کرد.

وقتی دو نفر که برای مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کردند متوجه می‌شوند که طرف مقابل چه خصوصیات و نقاط قوت و ضعفی دارد و آن وقت انتخاب می‌کنند که این خصوصیات برای طرف مقابل چقدر اهمیت دارد که اگر باشد یا نباشد من می‌توانم با آن زندگی کنم یا خیر و اینکه طرف مقابل از نظر روح و روان در سلامت است و اینکه آیا مشکل خاصی در زندگی خود فرد یا خانواده‌ی فرد وجود دارد یا خیر که اگر طرف مقابل از آن آگاهی پیدا کند پذیرشش برای او آسان خواهد بود.

وقتی که نسبت به همه‌ی موارد شناخت پیدا کردند، در نتیجه بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند و در نتیجه با یک تصمیم درست احتمال خطا پایین‌تر می‌آید و در نتیجه نه تنها منجر به کاهش طلاق خواهد شد که پیش‌آگهی یک زندگی رضایت‌مند را هم فراهم می‌کند.

آیا انجام تست مشاوره قبل از ازدواج الزامی است؟

شاید یکی از سوالات شما این باشد که آیا انجام تست مشاوره ازدواج الزامی است؟ پاسخ اولیه این است که بله. برای اینکه وقتی دو نفر که همدیگر را انتخاب کردند خیلی به هم علاقه دارند و آن زمان فکر می‌کنند که علاقه برای همه چیز کافی است و هر مشکلی را ذوب می‌کند و اگر از آن دو بپرسید که نظرتان در مورد طرف مقابل چیست؟ می‌گویند عالی. به فرد می‌گویند که فلانی ممکن است فلان مشکل را داشته باشد فرضاً خیلی گیر می‌دهد و فرد در پاسخ می‌گوید این از علاقه است خیلی به من علاقه دارد به خاطر همین همیشه دوست دارد که بداند من کجا هستم و چه کار می‌کنم و …

پس همان‌طور که گفته شد شاید که به خاطر علاقه افراد نتوانند یا نخواهند که به خیلی موارد توجه کنند. یکی دیگر از مواردی که ممکن است پیش بیاید این است که چون به چشم چیزی را ندیده‌اند پس وجود ندارد. اگر به وسیله‌ای این مسئله عینی شود و فرد بتواند موردی را ببیند پذیرش آن برای فرد راحت‌تر است. مورد دیگر اینکه ما اصولاً نمی‌توانیم که همه چیز را ببینیم یا بدانیم. شنیده‌اید که از قدیم می‌گفتند که همه چیز را همگان دانند یعنی لزومی هم ندارد که ما از همه چیز اطلاع داشته باشیم که در رابطه بتوانیم آنها را دانه دانه تیک بزنیم. یا ممکن است طرفین از بیان کردن بعضی موارد احساس شرم و خجالت داشته باشند ولی در عین حال برایشان مهم است.

بنابراین در اینجا چیزی که کمک‌کننده است تست‌های مشاوره و روانشناسی است. با انجام این تست‌ها و تحلیل آن توسط یک روانشناس زوج‌ها می‌توانند از خود و طرف مقابل شناخت بهتری داشته باشند.

تست مشاوره قبل از ازدواج

تست‌های مشاوره قبل از ازدواج افراد را در حوزه‌های مختلف بررسی می‌کنند. مواردی که در تست مشاوره قبل از ازدواج بررسی می‌شود عبارتند از:

پیشینه خانوادگی و سبک تربیتی فرد

  • آیا والدین شریک زندگی ازدواج موفقی داشته‌اند و اگر پاسخ منفی است علت آن چه بود؟
  • آیا در مورد رشد و سلامتی شریک زندگی خود اطلاعی دارید؟
  • آیا با شریک زندگی خود در مورد مسائل اجتماعی و فرهنگی نقاط مشترکی دارید؟
  • سبک تربیتی شریک زندگی شما به چه صورت بوده است؟
  • روابط بین اعضای خانواده به چه صورت است؟ آیا روابط سالمی دارند؟

مسائل مالی

  • مدیریت مالی شریک زندگی‌تان به چه صورت است؟
  • آیا در مورد هزینه‌های زندگی برنامه مشخصی دارید؟
  • آیا زمانی که ازدواج کردید با شریک زندگی‌تان حساب مشترک خواهید داشت یا حساب جداگانه؟
  • آیا در مورد چگونگی خرج کردن هزینه‌های زندگی و پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری در زندگی با شریک زندگی خود صحبت کرده‌اید؟
  • اینکه پرداخت هزینه‌های زندگی به چه صورت است؟ آیا مشترکاً متعهد به پرداخت هزینه‌های زندگی با شریک زندگی خود هستید یا نه فقط یک نفر متعهد به پرداخت آن خواهد بود؟

خانواده

  • آیا خانواده‌ها از این ازدواج آگاهی و رضایت دارند؟
  • آیا مشخص کردید که بعد از ازدواج روابطتان با خانواده‌ی همسر در چه سطحی باشد؟
  • آیا مشخص کردید که بعد از ازدواج چه نوع تعاملاتی با خانواده‌ی خودتان و همسرتان مد نظر شما و شریک زندگی‌تان است؟

رابطه‌ی دوستان و زندگی اجتماعی

  • آیا شما و شریک زندگی‌تان سطح دوستی و روابط اجتماعی یکسانی دارید؟
  • آیا شما و شریک زندگی‌تان درونگرا یا برونگرا هستید؟
  • آیا شما و شریک زندگی‌تان برنامه‌ای برای رابطه با دوستان و اوقات فراغت دارید؟
  • نظر شما و شریک زندگی‌تان در مورد رابطه با دوستان قبل از ازدواجتان به چه صورت است و آیا با دوستان شما آشنایی دارند و اینکه چه حدی از رابطه مد نظر هر یک از طرفین است.
  • آیا این‌طور است که یکی از دو نفر دوست دارد بیشتر اوقات در منزل باشد و دیگری دوست دارد با دوستان خود زمانش را سپری کند.
  • آیا شما و شریک زندگی در این مورد توافق دارید که اوقات فراغت را با همدیگر سپری کنید یا احساس می‌کنید که با افراد دیگر مثل خانواده یا دوست این اوقات را سپری کنید.

وظایف و کارهای خانه

  • وظایف و کارهای خانه را چطور تقسیم‌بندی خواهید کرد؟
  • آیا مشخص کردید که فرضاً یک نفر همیشه کار آشپزی را انجام دهد یا فرضاً کار نظافت را انجام دهد یا نوبتی باشد.
  • در مورد بقیه امور خانه مثل نظافت و شستشو، بردن آشغال، پذیرایی کردن و … صحبت کردید؟
  • در مورد اینکه حیوان خانگی داشته باشید حرفی زده شده؟

توقعات از زندگی آینده

توقعاتی که از زندگی آینده دارید را واقع‌بینانه نگاه کنید. در مورد خانواده‌ها، مسائل مالی، اینکه دوست دارید سطح روابط اجتماعی‌تان به چه صورت باشد، در مورد وظایف و کارهای خانه، در مورد اعتقادات و مسائل روز جامعه و خیلی موارد دیگر باید صحبت شود و نگاه واقع‌بینانه داشته باشید. قسمتی از این موارد گفته شده در تست‌ها مشخص خواهد شد و قسمتی از آن و بیشتر از آن در اتاق درمان توسط درمانگر و روانشناس با سوال و پاسخی که با دو نفر برقرار می‌شود مشخص می‌گردد.

آیا می‌توانیم به تنهایی در مشاوره قبل از ازدواج شرکت کنیم؟

شاید این سوال خیلی از افرادی باشد که آیا می‌توانیم به تنهایی در مشاوره قبل از ازدواج شرکت کنیم؟ برای پاسخ بهتر به این سوال به این صورت جلو می‌رویم؛ ارتباط یک رابطه‌ی دو طرفه است. تصور کنید که ارتباط مانند یک طنابی است که دو سر دارد؛ اگر بخواهیم که این طناب صاف باشد باید دو سر این طناب توسط دو نفر (زن و مرد در ارتباط زوجی) گرفته شود. اگر یک سر این طناب گرفته شود و سر دیگر گرفته نشود این ریسمان حالت عادی نخواهد داشت.

پس لازم است که هر دو سر طناب درست گرفته شود تا ریسمان حالت نرمال و عادی خود را داشته باشد. حالا وقتی که نیاز به دو نفر در رابطه است پس بهتر است که هر دو طرف نسبت به هم شناخت درستی داشته باشند و بهتر بتوانند در مورد خود و زندگی مشترکی که قرار است هر دو انتخاب کنند و با هم ادامه دهند اطلاع کافی داشته باشند. بنابراین مشاوره ازدواج چون در مورد رابطه‌ی زوجی است باید دو نفره باشد.

اما گاهی اوقات دو نفری که با هم در رابطه هستند و هنوز خیلی مطمئن نیستند که آیا برای هم مناسب هستند یا خیر و از طرفی هم نمی‌خواهند این موضوع را با فردی که با او در رابطه هستند در میان بگذارند. بنابراین به تنهایی برای مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند.

در این حالت در واقع آن فردی که مراجعه کرده با این فرض باید باشد که قصد دارد خودش را بهتر بشناسد. یعنی بداند که چه خصوصیاتی دارد و نسبت به خودش شناخت بیشتری پیدا کند و از سوی دیگر اطلاعات خودش را بیشتر می‌کند تا آگاه گردد که به چه مواردی بیشتر توجه کند و نقاط قوت و ضعف خودش را بشناسد و روی نقاط ضعف خود کار کند و آن را به سمت نرمال سوق دهد و روی نقاط قوت خود کار کند و آن را قوی‌تر کند.

مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟

مشاوره قبل از ازدواج یک نوع پیشگیری است که در آن زوجین را برای پذیرش و قبول کردن تجربه‌های تلخ و شیرین زندگی مشترک آماده می‌کنند و اینکه زوجین به این نتیجه برسند که چقدر تصمیمی که در مورد ازدواج گرفته‌اند می‌تواند افق روشنی برای یک زندگی مشترک طولانی مدت داشته باشد. تعداد جلسات مشاوره پیش از ازدواج بستگی به دو نفری که در اتاق درمان مراجعه می‌کنند دارد. به این صورت که این دو چقدر از هم اطلاعات درستی دارند و اینکه چقدر تمایل دارند که در مورد ارزش‌ها و اهداف و سنت‌های همدیگر اطلاع داشته باشند و تمایل دارند که به درک واقعی از ازدواج برسند.

لیکن به طور متوسط جلسات مشاوره پیش از ازدواج بین ۶ تا ۸ جلسه است. تعداد ساعات مشاوره حدود ۵۰ دقیقه است. ترتیب جلسات به این صورت است که دو جلسه جلسه‌ی مشترک و دو جلسه به صورت انفرادی و دو جلسه مشترک است که در دو جلسه‌ی آخر اصولاً تفسیر تست و جمع‌بندی صورت می‌گیرد. البته اینکه این یک قاعده نیست و همان‌طور که ذکر شد بیان کردیم که این موضوع خیلی ارتباط با شناخت دو نفر از خودشان و از طرف مقابلشان دارد که می‌تواند تعداد این جلسات را کم یا زیاد کند.

و مسئله‌ی دیگر اینکه اگر در حین بررسی‌های مشاوره قبل از ازدواج مشاهده گردید که اختلالی وجود دارد و نیاز به درمان آن ضروری می‌باشد، جلسه‌ی مشاوره قبل از ازدواج قطع می‌شود و فرد مورد نظر برای درمان اختلال ارجاع داده می‌شود و بعد از درمان ادامه جلسات مشاوره قبل از ازدواج صورت خواهد پذیرفت.

بهترین زمان مشاوره قبل از ازدواج

شاید این هم سوال خیلی از افراد باشد که بهترین زمان مشاوره قبل از ازدواج چه زمانی است. بهترین زمان مشاوره قبل از ازدواج قبل از دوران نامزدی است. یعنی زمانی که دو طرف یا با همدیگر آشنا شده‌اند و دوست هستند و یا در مراحل ابتدایی خواستگاری یا در دوران آشنایی هستند و در این دوران شاید خیلی از هم شناخت کافی ندارند و یا اینکه می‌خواهند از یک نفر سوم تاییدیه بگیرند یا به اصرار خانواده‌ها مراجعه کردند اما در هر صورت مشاوره قبل از ازدواج زمانی بهترین سودمندی را دارد که دو طرف هنوز نه به هم خیلی وابسته باشند و نه به خاطر نوع روابطی که بینشان ایجاد شده مجبور به ازدواج باشند هر چند که در حین جلسات متوجه شدند خیلی برای هم مناسب نیستند.

البته زوجینی که در دوران عقد هستند هم می‌توانند برای مشاوره مراجعه نمایند. یک افسانه و باوری در فرهنگ ما رایج است که می‌گوییم که ازدواج مانند یک هندوانه دربسته است و کسی از درون آن خیلی آگاهی ندارد. ما هم می‌گوییم که شاید این حرف خیلی بی‌ربط هم نباشد و افرادی که به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه می‌کنند با کمک مشاور می‌توانند تا حدودی این هندوانه دربسته را باز کنند و این کار هم به وسیله تخصص و تجربه مشاور و هم به کمک تست‌هایی که از دو طرف گرفته می‌شود مشخص می‌گردد و دو طرف می‌توانند درون خود را برای طرف مقابل عیان‌تر کنند. و نکته‌ی مهمی که باید در اینجا به آن اشاره شود این است که در مشاوره قبل از ازدواج به هیچ وجه به طرفین گفته نمی‌شود که شما اگر با هم ازدواج کنید خوشبخت خواهید شد یا شما نمی‌توانید با هم ازدواج کنید. بلکه ما در مشاوره پیش از ازدواج فقط و فقط آگاهی می‌دهیم و شما را از عواقب انتخابتان آگاه می‌کنیم. اما در هر صورت و در نهایت تصمیم‌گیرنده خود دو نفری هستند که تمایل دارند با هم ازدواج کنند.

در جلسات مشاوره قبل از ازدواج روانشناس به چه نکات مهمی توجه می‌کند؟

مشاور قبل از ازدواج در جلسات مشاوره به این نکات توجه می‌کند:

صمیمیت

میزان صمیمیت دو طرف یکی از نکاتی است که باید به آن توجه شود. صمیمیت از آن دسته مواردی است که در تمام زندگی اثر خود را نشان خواهد داد و بنابراین یکی از نکات مهم که باید به آن توجه شود میزان صمیمیت دو نفر نسبت به همدیگر است.

تعهد و وفاداری

بررسی تعهد و وفاداری فاکتور مهم دیگری است که باید در جلسات مشاوره قبل از ازدواج به آن توجه جدی شود. یعنی اینکه این دو نفر چقدر به ازدواج و به رابطه‌شان متعهد هستند و در مورد زندگی مشترک چقدر احساس تعهد می‌کنند. وقتی دو نفر با هم ازدواج می‌کنند در حقیقت به هم متعهد و وفادار می‌شوند که تا زمانی که با هم هستند وفادار هم باشند و در قبال هم مسئولیت‌ها و تعهداتی دارند که باید به آن پایبند باشند.

جذابیت‌های ظاهری و متناسب بودن و جذابیت‌های جنسی

بررسی جذابیت‌های ظاهری دو نفر که چقدر برای هم گرایش ایجاد می‌کنند و اینکه آیا اصلاً از لحاظ ظاهری تناسب دارند و اینکه آیا از نظر جذابیت‌های جنسی از هم اطلاع درستی دارند یا خیر.

تیپ‌های شخصیتی

بررسی تیپ‌های شخصیتی که بیشتر در قالب تست‌هایی که از دو طرف گرفته می‌شود مورد بررسی قرار می‌گیرد و در نهایت به دو طرف در این خصوص اطلاعاتی داده خواهد شد.

نمونه‌ای از سوالاتی که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج پرسیده می‌شود

  • نگاه شما به ازدواج چگونه است؟ آیا یک نگاه گذرا است یا یک نگاه دائمی؟
  • به نظر شما بزرگترین مشکلی که در ازدواج می‌تواند به وقوع بپیوندد چیست؟
  • آیا اگر در زندگی مشترکتان آن مشکل پیش بیاید می‌توانید با کمک هم آن را حل کنید و یا اگر مشکلات جدی در زندگی‌تان رخ بدهد توانایی حل کردن آن را دارید؟
  • چرا تمایل دارید که این ارتباط به ازدواج ختم شود؟
  • آیا می‌توانید در همه‌ی موارد با طرف مقابلتان صحبت کنید یا مواردی هست که تمایل ندارید در آن خصوص با همسرتان صحبت کنید؟
  • به نظرتان چه چیزهایی باعث می‌شود رابطه‌تان بهتر بشود؟ و آیا برای بهتر شدن زندگی مشترک حاضر هستید که خودتان را تغییر دهید؟
  • آیا در مورد تفریحات و سرگرمی‌هایتان با یکدیگر صحبت کرده‌اید؟
  • بزرگترین دلیلی که باعث شده که شما عاشق طرف مقابلتان شوید چیست؟
  • آیا در مورد مسائل خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و اعتقادی هم صحبت کرده‌اید؟
  • آیا مشکل حل نشده‌ای بین شما باقی مانده که در مورد آن صحبتی با هم نکرده‌اید؟

مشاوره قبل از ازدواج برای انتخاب عاقلانه است یا زندگی عاشقانه؟

در مشاوره قبل از ازدواج قصد این است که دو طرف را برای یک انتخاب عاقلانه آماده کنند تا اینکه بعد از ازدواج با انتخاب درستی که کرده‌اند به یک زندگی عاشقانه دست یابند.

اگر بخواهیم بیشتر در این مورد توضیح دهیم باید بگوییم که وقتی دو نفر شناخت بهتری از هم داشته باشند و خیلی از موارد در قبل از ازدواج باشند و انتخاب درستی داشته باشند، وقتی که با هم ازدواج کنند بهتر می‌توانند با مسائل و مشکلاتی که در پیش رو دارند مواجه شوند چرا که از قبل به فکر خیلی موارد بوده‌اند و بنابراین این موضوع می‌تواند برای یک زندگی عاشقانه کمک‌کننده باشد.

اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

با توضیحاتی که در بالا به آن اشاره شد به راحتی متوجه می‌شویم که مشاوره قبل از ازدواج خیلی دارای اهمیت می‌باشد. زمانی که دو نفر ازدواج می‌کنند در حقیقت سرمایه‌گذاری‌های متعددی می‌کنند؛ سرمایه‌گذاری عاطفی، روانی، اقتصادی، خانوادگی و … که اگر این ازدواج بقا داشته باشد این سرمایه‌گذاری بیشتر هم خواهد شد و اگر که خدایی ناکرده خلاف این موضوع اتفاق بیافتد همه‌ی این سرمایه‌گذاری‌ها از بین که خواهد رفت از یک طرف که بدتر هم خواهد شد. چرا که عوارض مخربی را خواهد داشت؛ یعنی یک رابطه خراب شده که تا مدتی فرد را دچار مشکلات روحی و روانی می‌کند و از طرفی تصویری که از آن جنس و آن رابطه در ذهن افراد باقی می‌گذارد به راحتی ترمیم پیدا نخواهد کرد و از سوی دیگر تبعات مالی زیادی برای هر دو طرف به بار خواهد داشت و از سوی دیگر فقط این دو نفر نیستند که درگیر مشکلات می‌شوند و خانواده‌ها نیز درگیر این موضوع خواهند داشت و البته موضوع وسیع‌تر از این چند خطی است که ذکر شد که در این مقاله نمی‌گنجد.

بنابراین با توجه به مطالبی که عنوان شد ازدواج موفق فواید زیادی را به همراه خواهد داشت و برای ازدواج موفق نیاز به انتخاب درست خواهیم داشت که گاهی اوقات به دلیل عدم شناخت مناسب یا به دلیل احساسات قلیان شده یا موارد دیگر این موضوع به درستی محقق نخواهد شد و نیاز است که در این خصوص با یک روانشناس و متخصص صحبت شود.

بهترین متخصص مشاوره قبل از ازدواج

بهترین فردی که شما می‌توانید در مورد مشاوره قبل از ازدواج با او مشورت کنید فردی است که در این مورد تخصص لازم را داشته باشد و دوره‌های مختلفی را در این مورد گذرانده باشد و دارای تجربه در امر مشاوره قبل از ازدواج باشد تا بتواند که به افرادی که در این مورد نیاز به راهنمایی و مشاوره دارند، کمک مناسب ارائه نماید. چنانچه تمایل داشتید در این خصوص با ما مشورت داشته باشید می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا