خانه » خدمات » مشاوره ازدواج » مشاوره قبل ازدواج

مشاوره قبل ازدواج

خانه » خدمات » مشاوره ازدواج » مشاوره قبل ازدواج

ازدواج خوب و مناسب

ازدواج خوب و مناسب همواره یکی از بزرگترین و حیاتی‌ترین تصمیماتی است که اکثر افراد حداقل یک بار در زندگی خود به انجام آن اقدام می‌کنند. ازدواج در حقیقت ادامه زندگی با فرد دیگر است و در این ادامه راه تمامی اهداف، برنامه‌ها، روابط خانوادگی و اجتماعی دو نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین، فردی که در آستانه این تصمیم‌گیری بزرگ قرار می‌گیرد، برای اینکه بخواهد این تصمیم بزرگ را بگیرد، دستخوش استرس و اضطراب می‌شود و این سوال را در ذهن خود مرور می‌کند که آیا می‌تواند تصمیم درست را بگیرد یا خیر؟ بنابراین، شاید اولین کاری که هر فردی انجام می‌دهد، این است که سعی می‌کند با افراد نزدیک خود در این خصوص صحبت کند و از راهنمایی آنان بهره‌مند شود. اما راه درست‌تر و اصولی‌تر این است که هر دو نفر مشاوره قبل از ازدواج دریافت کنند.

اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

بواسطه مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می‌شود که بتوانند استرس و اضطراب خود را کنترل نمایند تا بتوانند تصمیم صحیح‌تری در مورد ازدواج بگیرند. بواسطه این عمل، به طرفین کمک می‌شود که بتوانند بهتر با هم صحبت کنند، نقاط مثبت و منفی همدیگر را بهتر بشناسند و به علائق، خواسته‌ها، توقعات و اهداف هم بیشتر آشنا شوند. همچنین، حرف‌های هم را بدون سانسور بیان کنند و اگر مانع یا مشکلی در امر ازدواج دارند، آن را بیان کنند تا طرف مقابل نیز از آن آگاه شود.  با شرکت در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، می‌توانید ازدواج خود را به شیوه‌ای مناسب‌تر تضمین کنید و با آرامش بیشتری وارد زندگی مشترک شوید.

روند مشاوره قبل از ازدواج چگونه است؟

مشاوره قبل از ازدواج در قالب جلسات مشترک و انفرادی برگزار می‌شود. در ابتدا، دو طرف تحت عنوان جلسات مشترک اولیه با حضور مشاور شرکت می‌کنند و بعد از چند جلسه که طرفین شناخت‌ها و اطلاعات اولیه را نسبت به هم به دست آوردند، جلسات انفرادی برگزار می‌شود. پس از آن، جلسات مشترک ثانویه برگزار می‌شود و در نهایت جلسات با جمع‌بندی پایان می‌یابد.

در این میان، بعد از جلسات مشترک اولیه از دو طرف تست‌هایی نیز گرفته می‌شود که نتیجه آن در جمع‌بندی جلسات بیان می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که در جلسات مشاوره ازدواج به دو طرف تضمینی برای ازدواج داده نمی‌شود، بلکه به دو طرف دریچه‌ای از اطلاعات نسبت به همدیگر باز می‌شود تا در نهایت با جلسات هدفمندی که برگزار می‌شود و اطلاعات صحیحی که از همدیگر به دست می‌آورند و همچنین نتایج تست‌ها و بیان نظرات مشاور، دو طرف بتوانند تصمیم‌گیری درستی درباره این انتخاب مهم داشته باشند. اگر هر دو یا یکی از طرفین نیاز به درمان خاصی یا یادگیری مهارت خاصی داشته باشند، حتماً توصیه‌های لازم به آن‌ها ارائه می‌شود و حتی ممکن است توصیه شود که تا پایان دوره درمان از ازدواج اجتناب شود و بعد از درمان، مجدداً یک مشاوره برگزار گردد.

 

اهمیت شناخت واقعی در جلسات مشاوره

دو نفری که قصد ازدواج دارند، از آنجایی که وارد زندگی مشترک نشده‌اند، تصوراتی از زندگی مشترک دارند که به تجربه نشان داده شده است وقتی وارد زندگی مشترک می‌شوند، می‌بینند زندگی واقعی با تصورات آن‌ها فاصله دارد. مشاوره پیش از ازدواج کمک می‌کند این تصورات اصلاح شود و افراد نگاه دقیق‌تر و عمیق‌تری به ازدواج داشته باشند.

بواسطه مشاوره قبل از ازدواج و مسائلی که در آن مطرح می‌شود، منجر به ظهور خود واقعی افراد می‌گردد و در آن جلسات، مواردی که شاید به آن اصلاً فکر نکرده بودند یا مجالی برای مطرح شدن آن فراهم نشده بود، عنوان می‌گردد تا دو طرف شناخت بهتری از همدیگر داشته باشند. این شناخت شامل خود زن و مرد و خانواده‌هایشان می‌شود. همچنین، در این جلسات در خصوص اهداف زندگی مشترک، راه‌های رسیدن به آن‌ها و سایر موضوعات مهم نیز صحبت خواهد شد.

 

چه وقت بهتر است که به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کرد؟

به طور حتم، یکی از مسائل مهم زندگی هر فردی مسئله ازدواج است، چرا که این موضوع آینده زندگی فرد را تحت تأثیر قرار خواهد داد. بنابراین، بایستی در انتخاب همسر مناسب دقت بیشتری داشت و در زمان درستی به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کرد. بهترین زمان برای مراجعه، بعد از خواستگاری و آشنایی‌های اولیه و قبل از عقد است. هدف این است که افراد با شناخت مناسبی که از همدیگر پیدا می‌کنند و قبل از اینکه وابستگی‌های عاطفی بیشتری اتفاق بیافتد، تصمیم‌گیری خود را انجام دهند تا تصمیم‌گیری آن‌ها تحت تأثیر احساسات قرار نگیرد.

 

چگونه برای مشاوره پیش از ازدواج آماده شویم؟

وقتی که می‌خواهیم مشاوره پیش از ازدواج انجام دهیم، قاعدتاً مانند هر مسئله دیگری بایستی که از قبل یک سری آمادگی‌هایی داشته باشیم تا اینکه یک مشاوره پیش از ازدواج خوب را برای خود رقم بزنیم. برای همین، در این مقاله قصد داریم بیان کنیم که چگونه می‌توانیم برای مشاوره پیش از ازدواج آماده شویم و بایستی در این خصوص به چه مواردی توجه کنیم. اگر شما هم مایل هستید که اطلاعاتی در این خصوص به دست بیاورید، لطفاً با ما همراه باشید.

 

چگونه یک مشاور پیش از ازدواج خوب پیدا کنیم؟

فردی که به دنبال مشاوره پیش از ازدواج می‌گردد، بایستی به دنبال فردی باشد که در مورد مشاوره پیش از ازدواج تخصص داشته باشد و دوره‌های آن را گذرانده باشد. شاید این سوال برای برخی پیش بیاید که آیا کسی که مشاوره پیش از ازدواج می‌رود، حتماً باید پیش درمانگری برود که ازدواج کرده است یا درمانگر مجرد هم می‌تواند در این خصوص به او کمک کند؟ پاسخ این سوال این است که کار روانشناسی و روان درمانی و مشاوره، یک کار علمی است و افرادی که در این خصوص مشاوره می‌دهند، دوره‌ها و تخصص‌های لازم را گذرانده‌اند. بنابراین، مجرد یا متأهل بودن یک فرد، ربطی به تخصص او نخواهد داشت.

اما اگر دنبال یک روانشناس هستید و نمی‌دانید که چگونه آن را پیدا کنید، شاید بتوان گفت که به دنبال فردی بگردید که دارای تخصص کافی در این زمینه باشد یا تجربه کافی در موضوع مورد نظر شما را داشته باشد و همچنین مجوزها و گواهی‌های لازمه را از مراجع قانونی این رشته، یعنی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، کسب کرده باشد.

راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد؛ می‌توانید با دوستان و کسانی که این تجربه را داشتند، صحبت کنید، می‌توانید در اینترنت جستجو کنید و می‌توانید به متخصصینی مراجعه کنید که از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مجوز دارند.

مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه طول می‌کشد؟

بر طبق پروتکل‌های جهانی برای مشاوره پیش از ازدواج، اصولاً جلسات مشاوره پیش از ازدواج بین ۶ تا ۸ جلسه می‌باشد که از این تعداد جلسات، برخی جلسات به صورت مشترک و برخی دیگر به صورت انفرادی برگزار می‌شود.

لیکن، نکته‌ای که قابل توجه است، این است که این تعداد جلسات به نوعی حداقل میزان جلسات است و بسته به میزان شناخت طرفین از هم و همکاری و مشارکت طرفین، می‌تواند بین ۶ تا ۸ جلسه صورت بگیرد. ممکن است که تعداد جلسات تا ۱۰ الی ۱۲ جلسه نیز به طول بیانجامد. همچنین، اگر نیاز به جلسات انفرادی یا درمانی باشد، تعداد جلسات ممکن است تغییر کند.

سخن آخر

شاید بتوان گفت که افراد برای این به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می‌کنند که نسبت به همدیگر شناخت بهتری داشته باشند و بتوانند زندگی پایدارتر و بهتری را در کنار همدیگر ادامه دهند. بنابراین، توصیه می‌شود بعد از اینکه افراد مدتی با هم آشنا شدند و شناخت نسبی نسبت به همدیگر پیدا کردند، به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه نمایند تا بتوانند شناخت کامل‌تری نسبت به همدیگر داشته باشند و در نهایت بتوانند تصمیم‌گیری درستی برای آینده خود داشته باشند.

پیمایش به بالا